Snart färdig!

Det var länge sedan jag skrev något här på bloggen. Förklaringen är väl att det inte har hänt så mycket nytt, utan jag håller på och skriver på manuset varje dag. Nu har jag två kapitel kvar att skriva och deadline är den första maj så det är gott om tid. Från början var det tänkt att boken skulle vara på 60 sidor, men ganska snart in i processen så bestämdes det att boken skulle vara på 80 sidor. Det innebar att jag var tvungen att revidera mitt grundmanus och lägga till en hel del. Det krävde en hel del funderande och emellanåt kändes det ganska pressande, men ändå fantastiskt roligt att få vara kreativ. Det jag kan konstatera nu i efterhand är att inspiration är för amatörer och det krävs mycket jobb för att skapa en bra historia.

Per har skissat upp 7 kapitel så vi ligger bra till för slutdatumet och han har färglagt och gjort klart de första tio sidorna. Längre fram kommer jag att lägga in några färdiga sidor här på bloggen.

Jag känner mig väldigt nöjd med vad vi åstadkommit på det här halvåret; de flesta nya serier behöver betydligt mycket mer tid på sig med allt från karaktärsdesign till färdigt manus. Jag har till och med haft lite tid över och har börjat fundera på manus till bok nummer två och samlar på mig idéer och fakta i ett skrivblock.

Förhoppningsvis kommer jag vara mer aktiv här på bloggen när förlaget gått ut med sin höstutgivning nu i april och jag kan berätta mer om vårt arbete. Förhoppningen också att jag kan  berätta mer om arbetet kring nästa bok.

 

Lämna ett svar