Första utkast klart

Då har jag skrivit klart det första utkastet för nästa bok som kommer ut nästa höst. Vad och vem den ska handla om är dock fortfarande hemligt ett tag till.

Jag brukar vara ordentlig och jag den här gången skrev jag en fyllig outline på tio sidor och det har hjälpt en hel del i arbetet. När jag väl kom igång så skrev jag klart 50 sidor på fyra dagar vilket är någon slags rekord för mig. Nu sitter jag och redigerar och läser igenom manus eftersom jag inte varit speciellt analyserande under själva skrivprocessen.

En del sekvenser och scener är jag mer än nöjd med, men det finns en hel del att jobba vidare med när det gäller själva gestaltningen och budskapet och det får jag ta i nästa skrivomgång. Jag har inte heller brytt mig om att titta på hur många rutor jag ska ha per sida så det kommer bli det första jag redigerar. De femtio sidor jag skrivit ska bli sextio innan jag är färdig. Sedan kommer nog tecknaren Per Demervall ha en del synpunkter också… Men med mitt manus  och hans blick för det visuella och hans teckningar kommer detta bli riktigt, riktigt bra.

Version tre av manuset kommer jag kunna skicka till redaktören på Rabén & Sjögren och till tecknaren och jag räknar iskallt med att den kommer att vara klar i mitten på augusti. Det är då det spännande samarbetet sätter igång och jag kommer för första gången få se mina sidor illustrerade.

Allt eftersom de kommer så hänger jag upp sidorna på väggen  för att få en bra överblick och sedan kommer arbetet att ändra och förbättra sida för sida. En ständig dialog med tecknaren och galna infall kommer slipa min historia ännu mer.

Jag skriver manus i programmet Scrivener och går just nu och väntar på att programmet ska dyka upp till iPad. De har sagt att appen ska komma under sommaren och jag hoppas verkligen att det blir så. Då kan jag ta med min iPad Air överallt i stället för att släpa runt på min MacBook Pro. Dagens i-landsproblem, jag  vet…

Lämna ett svar